Uw campagne is verzonden en u weet dat uw contacten de email campagne hebben geopend - hoe komt het dan dat je deze gegevens niet ziet in de geopende campagnes met alle gegevens? Dit is waar een geopende en een impliciete geopende email campagne een rol gaan spelen.

Een email campagne die geregistreerd is als geopend, daar heeft de ontvanger alle afbeeldingen gedownload.

Een email campagne die geregistreerd is als impliciet geopend, daar kan de ontvanger wel geklikt hebben op een van de links is de campagne maar daar zal de ontvanger de afbeeldingen niet hebben gedownload. Ontvangers die enkel de tekstversie van de email campagne hebben ontvangen en klikken zullen ook worden geregistreerd als impliciet geopend.

Als je afbeeldingen hebt geintegreerd in je campagne, is het goed mogelijk dat de e-mailclient(bvb. Outlook) deze afbeeldingen blokkeerd .
Tot de ontvanger klikt om altijd uw inhoud van de email campagnes te laten zien, zal dit een invloed hebben op uw statistieken. Zorg ervoor dat u uw contacten steeds laat weten dat ze toestaan om de inhoud van uw email campagnes te laten zien en dat ze je email adres opnemen in hun adresboek. (zie afbeelding hieronder)

Je kan een gedetailleerd rapport bekijken van de statistieken van je email campagne via de knop 'bekijk campagne statistieken'.