Overdragen domeinnaam

 

Sinds de invoering van de nieuwe transferprocedure is er slechts één transactie voor zowel de verhuizing van een domeinnaam als een verandering van domeinnaamhouder (al dan niet gecombineerd met wijziging van registrar).
DNS.be is in verantwoordelijk voor het beheren van alle .be domeinnamen. 

 

Een domeinnaam overdragen: stap voor stap

1. Aanvragen transfercode
De huidige domeinnaamhouder contacteert zijn “huidige” registrar (de partij die op dit ogenblik nog instaat voor het beheer van de domeinnaam) of de “nieuwe” registrar (Vector BROSS) met de vraag bij DNS.be de transfercode die bij zijn domeinnaam hoort, op te vragen. De domeinnaamhouder kan de transfercode ook rechtstreeks bij DNS.be opvragen via de WHOIS-pagina van zijn domeinnaam. 
 

Alternatief kan de transfercode ook aangevraagd worden door de nieuwe domeinnaamhouder bij de “nieuwe” of “huidige” registrar. Ook dan stuurt DNS.be de transfercode sowieso naar de huidige domeinnaamhouder, die deze doorgeeft aan degene die de domeinnaam overneemt.

 2. Ontvangst transfercode
DNS.be verstuurt de transfercode naar het het e-mailadres van de huidige domeinnaamhouder in ons registratiesysteem. Het is dus zeer belangrijk dat de domeinnaamhouder via de whois-zoekfunctie op onze website controleert of zijn e-mailadres nog up-to-date is. Indien dit niet het geval is, moet de domeinnaamhouder zijn registrar contacteren met de vraag het e-mailadres aan te passen. De huidige domeinnaamhouder bezorgt de transfercode die hij van DNS.be heeft ontvangen vervolgens aan de nieuwe domeinnaamhouder.
 
3. Transfercode bezorgen aan uw registrar
U bezorgt de transfercode aan uw registrar, in dit geval Vector BROSS.
 
4. Opzetten nameserver
Vector BROSS zet een nameserver op met uw gegevens. Dit kan best gebeuren vòòr stap 5 om zoveel mogelijk storingen te voorkomen.
 
5. Indienen transferaanvraag
Vector BROSS leidt een transfer in het registratiesysteem van DNS.be met de transfercode die hij van u heeft ontvangen.
 
6. Behandeling transfer
De interne applicatie van DNS.be gaat na of de door de registrar meegegeven code overeenstemt met de domeinnaam waarvoor de transfer werd aangevraagd. Bij een positieve code-check wordt de transfer onmiddellijk afgewikkeld en ontvangt de registrar hiervan een bevestiging.
Indien u de domeinnaam tegelijkertijd verhuisde naar een andere registrar, wordt de oude registrar op dat ogenblik ingelicht dat de betreffende domeinnaam niet langer door hem beheerd wordt. 
Ook het DNS.be nameserver en de WHOIS-informatie worden onmiddellijk aangepast.
 
7. Verwijderen oude gegevens
De oude registrar verwijdert de oude gegevens van zijn nameserver.