Welkom op je nieuwe MaxMail account!  We hebben deze handige handleiding samengesteld om je eerste campagne zo snel als mogelijk te kunnen verzenden.

STAP 1: Maak een contactlijst
Voordat u uw eerste campagne kan verzenden moet u ten minste één actieve contactlijst hebben met ten minste één geldige geadresseerde.Via het contactlijsten tabblad ziet u het aantal actieve lijsten, abonnees, het aantal verzonden e-mails en het bezorgingspercentage.
Om een nieuw contact wilt maken, klik op 'Maak een contactlijst'  knop aan de linkerkant.

Dit opent een pop-up venster waar u uw lijst met contactpersonen een naam dient te geven, geef u een erzendnaam (die de gebruikers zien als ze de e-mails ontvangen) en een Afzender e-mail (ook uw antwoord naar e-mail adres). Klik op Maken om het proces te voltooien.

Nadat je contactlijst is aangemaakt kan je instellen of er e-mails moeten worden verzonden naar de abonnees bij het inschrijven op de contactlijst.
Dit kan je instellen via het menu 'Beheer e-mails'.  Standaard worden er 2 e-mails verzonden naar de abonnees.  1 e-mail bij het inschrijven op de lijst met de vraag om de inschrijving te bevestigen door op een link te klikken en 1 e-mail met een bevestiging van de inschrijving op de lijst.

STAP 2: Voeg contacten toe aan je contactlijst
Onmiddellijk na de creatie van uw contactlijst kunt u beginnen met het toevoegen van contactpersonen door te klikken op 'Contacten toevoegen' in het linker menu.

U wordt gevraagd
 te bevestigen dat u toestemming van de ontvanger (s) heeft om ze toe te voegen aan je lijst. Het is belangrijk dat u zich houdt aan de MaxMail anti-spam wetten,  we tolereren geen enkele vorm van spamming.
Klik op het vakje en ga naar de volgende stap.

Als u al een Excel met je contacten hebt, selecteert u de 'Van een xls-bestand' optie.  LET OP: gelieve enkel .xls bestanden te gebruiken (GEEN .xlsx bestand).
Klik op Bestand kiezen om het betand op uw computer te selecteren. (in bijlage een voorbeeld dat u kan gebruiken om te testen)
U wordt bericht zodra het proces is voltooid. Als het eenmaal klaar is, zult u in staat om je nieuwe contacten te zien onder de actieve ledenlijst.

Als je contacten zijn ingevoegd kan je starten met het aanmaken van een eerste e-mail campagne.